./praktisch creatief

Ik noem mezelf praktisch creatief; ik combineer m’n opgeruimde aard met vernieuwende ideeën. Ik ben snel, efficiënt, kritisch en houd van duidelijke communicatie. Maar ik denk ook in beelden, associeer gemakkelijk en houd van het vrije proces van creatie.

—-

Ik kan verschillende rollen vervullen – die van journalistiek adviseur, creative consultant, projectmanager, maker en presentator/facilitator/trainer.

  • Als journalistiek adviseur duid ik heersende trends in de journalistiek en vertaal ik die naar strategische keuzes. De eindgebruiker is altijd duidelijk in beeld bij mijn advies en ik geef graag inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland. Het advies kan betrekking hebben op regionale, nationale of internationale journalistiek en alle denkbare mediavormen.
  • Als creative consultant analyseer ik welk verhaal een klant kan, moet en wil vertellen en vertaal dit naar een helder concept (programmaformat, communicatieconcept, fysieke installatie). Aansprekende concepten die gebruikers centraal stellen en vaak vernieuwend zijn zonder ingewikkeld te worden. Ik kijk goed naar heersende trends in de buitenwereld en gebruik vaak media als referentiekader.
  • Als innovatiemanager zorg ik ervoor dat ideeën ook werkelijkheid worden. Met een opgeruimde geest en aangeboren talent voor efficiëntie leid ik projecten snel en doeltreffend. Ik vind details belangrijk en neem organisaties veel werk uit handen. Het is niet erg als projecten groot en complex zijn; juist dan gaat m’n hart sneller kloppen.
  • Als maker vertaal ik concepten naar een concreet ding: een website, een Prezi presentatie, een flyer. Iets dat er mooi uitziet en altijd een bepaalde mate van eenvoud in zich heeft. Ik ben geen grafisch vormgever, maar heb wel een opleiding InDesign gevolgd.
  • Als presentator deel ik een verhaal met de zaal, met veel beeld en interactie. Dit kan mijn eigen verhaal zijn, maar ook het verhaal van een organisatie. Als facilitator zorg ik met energie, een lichte toon en voldoende inhoud voor optimaal resultaat. En als trainer laat ik mensen ervaren dat het loont om je eigen oordelen los te laten en te vertrouwen op je intuïtie. Met een beetje theorie, maar vooral met interactieve oefeningen en humor ervaren mensen dat ze veel creatiever, spontaner, overtuigender en losser zijn dan ze zelf denken. Ik geef Creatief Denken, Pitchen en Lekker Dansen.
%d bloggers like this: